Stadia Nedir, Stadia Kapanıyor Mu, Google Çalışanından Açıklama!


Stadia Nedir biliyor musunuz? Veya Google tarafından bir Cloud Gaming platformu çıkartıldığını söylesem ne düşünürdünüz? Eminim ki birçoğunuz bu sistemin çok iyi bir şekilde çalıstığını düşünürdü. İsterseniz gelin de Stadia nasıl bir platform inceleyelim.

Stadia Nedir?

Stadia Google tarafından yayınlanan bir Cloud Gaming sistemidir. Bu sistem aynı GeForce Now gibi stream ederek yani internetinizin gücü ile oyun oynamanızı sağlayan bir platform. Peki Stadia başarılı mı?

Stadia Başarılı Mı?

Stadia ilk çıktığında birçok oyuncu heyecanlanmıştı. Çünkü Google tarafından bir Cloud Gaming platformu çıkartılmış ve başarılı olması halinde oyunculuk sistemini tamamen değiştirebilecek bir firma. Ancak Stadia başarılı olamadı. Peki neden?

Stadia Neden Başarılı Olamadı?

Stadia aslında birçok neden yüzünden başarısız oldu. Örneğin GeForce Now gibi servislerde oyunu Steam veya Epic Games gibi bir platformdan almazın lazım. Bu sayede aldığınız oyunu sadece GeForce Now servisinde değil, aynı zamanda kendi bilgisayarınıza indirip de oynayabilirsiniz. Ancak Stadia aldığınız oyunu sadece Stadia üzerinden oynamanıza izin veriyordu. Örneğin GeForce Now üzerinden 700 TL olan bir oyun aldınız. Daha sonra bu oyunu kendi bilgisayarınızdan da oynayabilirsiniz. Ancak bu oyunu Stadia üzerinden alırsanız sadece Stadia platformunda oynayabilirsiniz. Ayrıca bunun yanı sıra lag, takılma gibi sunucu sorunları da vardı. Bu nedenle Stadia yeterince başarılı olamadı.

Stadia Kapanıyor Mu?

Belki birçoğunuz bu yazıyı Stadia kapanıyor mu merak ettiği için okuyordur. Şu anda Google böyle bir açıklamada bulunmadı. Ancak Google çalışanı olduğunu iddia eden bir şahıs Stadia servisinin 3-4 ay içerisinde kapanacağını açıkladı. Tabii ki Google bu açıklamaya cevap olarak Stadia kapanmayacak dedi. Ancak bence Stadia kapanabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski