Wifi Şifre Değiştirme, Wifi Admin Paneline Nasıl Girilir?


Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık neredeyse herkesin kablosuz interneti dolayısıyla da modemi mevcut. Bazen modemimizde bazı ayarları da değiştirmek isteyebiliyoruz. Peki modem admin paneli nedir ve internet şifresi nasıl değiştirilir biliyor musunuz?

Modem Admin Paneli Nedir?

Modem admin paneli internetinizin her ayarını yapabileceğiniz bir yönetici arayüzüdür. Admin panelinde internet şifre değiştime veya internet isim değiştirme (SSID) gibi birçok ayar mevcut. Peki internet şifresi nasıl değiştirilir?

Modem Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Modem şifresi değiştirmek için ilk öncelikle modeminizin admin paneline giriş yapın. Çoğu modemin IP adresi 192.168.1.1 olmaktadır. Ancak detaylı bilgi için modeminizin altına veya internete bakabilirsiniz. Bu IP adresini internet tarayıcınıza girdikten sonra karşınıza kullanıcı adı ve şifre girmeniz için bir ekran çıkacaktır. Buradaki kullanıcı adı ve şifreniz modemizin alt tarafınfa yazacaktır. Eğer ilk kez giriş yapıyorsanız arayüz şifrenizi değiştirmenizi isteyebilir. Admin paneline girdikten sonra kablosuz ayarları yazan butona tıklayın. Daha sonra bu ekranda karşınıza SSID şifre yazan bir kısım gelecek. Buradaki şifreyi değiştirip kaydet butonuna basın. Şifreniz değişmiş olacaktır.

İnternete Bağlanan Kişileri Engelleme

Eğer internete bağlanan kişileri engelleme istiyorsanız bu işlem oldukça basit. İlk olarak kablosuz ayarları butonuna tıklayın ve daha sonra durum yazan butona tıklayın. Bu ekranda karşınıza bağlı olan kişilerin mac adresleri gelecektir. İnternete bağlanmasını engellemek istediğiniz kişinin mac adresini kopyalayın. Daha sonra kablosuz mac filtreleme ekranına gelin ve yeni ekle butonuna basın. Ardından kopyaladığınız mac adresini yapıştırıp kaydedin. Son olarak etkinleştir yazan butona tıklayarak o kişileri engelleyin. Artık internete bağlanan kişileri engelleme ayarını açtık. O mac adresini kullanan kişiler bir daha internete bağlanamayacak.

Admin Panelini Dikkatli Kullanın

Admin panelini kesinlikle dikkatli kullanmalısınız. Admin paneli çok işe yarasa da IP adresi, DNS sunucusu, IGMP snooping gibi ayarları bilgi sahibi değilseniz değiştirmeyin. Aksi takdirme internet bağlantınız gidebilir veya internet bağlantınız yavaşlayabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski