Cloud Gaming Nedir? Cloud Gaming Kullanılmalı Mı?

Hiç Cloud Gaming diye bir şey duydunuz mu? Yaşadığımız bu dönemde Cloud Gaming kavramını duymamak imkansıza yakın. Peki nedir bu Cloud Gaming dediğimiz şey?
Cloud Gaming Nedir?
Cloud Gaming Türkçe'si Bulut Oyunculuk demektir. Cloud Gaming sisteminizin gücüne bakmaksızın en yüksek grafikli oyunları oynamanızı sağlar. Peki bu sistemlerin en popülerleri neler?
Cloud Gaming Platformları
En kaliteli Cloud Gaming Platformları nelerdir biliyor musunuz? Şu anda bir çok Cloud Gaming platformu var. Örneğin Nvidia tarafından yayınlanan Geforce Now oldukça kalitelidir. Veya Google tarafından yayınlanan Stadia Türkiye'de faaliyet göstermese de iyi olan bir platformdur. Ayrıca bunların dışında Microsoft'un yayınladığı XCloud gibi daha birçok Cloud Gaming platformu bulunmaktadır. Bu Cloud Gaming platformlarını başka bir gün inceleyeceğiz. Ancak şimdi genel bir inceleme yapıyoruz.
Cloud Gaming Sorunları
Cloud Gaming her ne kadar güzel gibi görünse de birçok sorunu bulunmakta. Örneğin diğer ülkelerde bu sorun olmasa da Türkiye'de ki internetten dolayı lag, donma gibi çeşitli sorunlar oluşabiliyor. Bir başka sorun ise Cloud Gaming platformlarının her cihazda çalışmaması. Şimdi bana düşük sistemde yüksek güçte oyun oynamamıza yaramıyor mu? Nasıl her cihazda çalışmaz? Gibi sorular sorabilirsiniz. Ben çok güçsüz bir bilgisayarda test ettim. 2 gb ram, Radeon X1950 ekran kartı takılı bir sisteme Geforce Now programını yükledim. Uygulamayı açınca "sisteminiz desteklenmemektedir" yazan bir uyarı gördüm. Yani Cloud Gaming platformları her sistemde çalışır söylemi tamamen yanlış.
Cloud Gaming Paralı Mı?
Her ne kadar ücretsiz olmasını istesek de maalesef böyle bir hizmetin ücretsiz olması imkansız. Yani Cloud Gaming paralı. Fiyatları da çok değişken olduğu için siz abone olmak istediğiniz platformun websitesine girip ücreti öğrenebilirsiniz. Ancak Geforce Now ücretsiz üyelik imkanı sunuyor. Tabii ki bu paket çok kısıtlı. Sadece 30 Dk oynama süresi sunuyor. Ve sıra beklemeniz gerekiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski