Blogger Web Site Hızlandırma, Blogger Web Sitesi Nasıl Hızlandırılır?


 Günümüz teknolojisi sayesinde artık tek bir satır kod bile yazmadan web site açabiliyoruz. Kod yazmadan web site açmak için de en iyi altyapılardan birisi Blogger. Ancak Blogger ile kurulan siteler çok yavaş olabiliyor. Bu nedenle Blogger ile site açan kişiler de Blogger site hızlandırma ya da Blogger site nasıl hızlandırılır gibi soruların yanıtlarını arıyor.

Hızınızı Test Edin

Blogger web sitenizi hızlandırmaya başlamadan önce kesinlikle hız testi yapın. Çünkü hız testi yaparsanız Blogger web sitenizin önceki ve sonraki hızını öğrenebilirsiniz. İnternette birçok web site hız testi programı  bulunsa da benim tavsiyem PageSpeed Insight kullanmanız. Çünkü PageSpeed hem Google tarafından üretilen bir site, hem de tamamen ücretsizdir. Bu sayfadaki performans puanı sitenizin hız puanını gösterir.

Sitenizin Kodlarını Optimize Edin

Sitenizin içerisindeki kodlar sitenizi çok yavaşlatabilir. Bu nedenle web sitenizin kodlarını optimize etmek sizin yararınıza olacaktır. Bunun için tema bölümüne girmeniz ve html düzenle butonuna basıp kullanılmayan kodları silmeniz yeterli. Blogger web site hızlandırma için bu yöntemi kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim. Ancak daha öncesinden sitenizi yedeklemeyi de unutmayın. Herhangi bir sorun karşısında tekrar yedek dosyasını yükleyebilirsiniz.

Hızlı Bir Tema Kullanın

Blogger web siteniz için tema seçerken dikkat etmeniz gereken birçok nokta var. Bu etkenlere dikkat etmezseniz siteniz daha yavaş olabilir. Ancak uygun bir tema bulmanız halinde Blogger web site hızınız çok fazlasıyla artacaktır.

AMP Uyumlu Bir Tema Seçin

Amp (Accelerated Mobile Pages) yani Hızlandırılmış Mobil Sayfalar sitenizin mobil kullanıcılarda daha hızlı yüklenmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda AMP tema kullanmak AdSense onayı almanızı da kolaylaştıracaktır.

AdSense Uyumlu Tema Seçin

Eğer web siteniz AdSense onayı almışsa veya AdSense onayı almaya çalışıyorsanız o zaman AdSense uyumlu tema seçmelisiniz. 

Sade Bir Tema Seçin

Sade bir tema seçmek sitenizin karmaşık olmasını önleyecektir. Bu sayede siteniz de kodlar azalacak ve Blogger siteniz hızlanacaktır.

Lazy Load Eklentisi Kurun

Lazy Load eklentisi sitenizin daha hızı yüklenmesini sağlar. Ayrıca sayfadaki tüm resimleri yüklemez. Onun yerine kullanıcının gördüğü resimleri yükler. En kolay Blogger site hızlandırma yöntemlerinden birisidir.

Görselleri Sıkıştırın

Görselleri normal hallerinde yani png ya da jpg olarak kullanırsanız siteniz yavaşlayacaktır. Onun yerine görsellerinizi sıkıştırma programları ile webp formatına dönüştürmeniz daha iyi olacaktır.

CDN Kullanın

CDN yani (Content Delivery Network) Blogger site hızlandırma için en kolay ve kesin yoldur. Ancak bu yolu uygulamak için domain almış olmanız gerekmektedir. CDN servisleri hem ücretli hem ücretsizdir. Eğer para vermek istemiyorsanız benim tavsiyem Cloudflare CDN kullanmanızdır.

Ssl Sertifikası Kullanın

Ssl sertifikası kullanmak sitenizi sadece daha güvenli yapmaz. Aynı zamanda Blogger sitenizi hızlandırır. Bu nedenle kesinlikle Ssl kullanmanızı gereklidir.

Bu yazımızdaki tüm maddeler sitenizi hızlandırmak için çok önemli bir yere sahip. Eğer Blogger site hızlandırma istiyorsanız kesinlikle bu maddeleri uygulamalısınız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski