Hard Brick Ve Soft Brick Nedir, Hard Brick Cihaz Kurtarma


Özellikle çok eskiyen telefonlarda yeni çıkan uygulamaları çalıştırmak için bazı değişiklikler yapılır. Örneğin eskiyen telefonlara yeni bir işletim sistemi yüklenebilir. Ancak bunun gibi işlemleri yapmayı bilmiyorsanız çok kötü sonuçları olabilir. Mesela telefonunuz hard brick modu gibi bazı modlara geçebilir. Peki hard brick nedir ve nasıl kurtarılır?

Hard Brick Nedir?

Hard brick telefonun hatalı bir işlem sonucunda geçtiği moddur. Hard brick moduna geçen bir cihaz açılmaz, kurtarma moduna geçmez ve kolay bir şekilde kurtarılamaz. Ayrıca hard brick moduna geçen bir cihazı kurtarmak için teknik bir bilgiye de sahip olmalısınız.

Hard Brick Cihaz Kurtarma

Cihazı hard brick olan çoğu kişi cihazının tamamen çöp olduğunu ve kullanılamaz hale geldiğini düşünüyor. Ancak bu tamamen yanlış bir bilgidir. Hard brick cihaz kurtarma yöntemleri ile cihazınızı kurtarabilirsiniz.Öncelikle tavsiyemiz bu işlemleri sizin denemeyip cihazı teknik servise vermenizdir. Cihazı kurtarmak için ilk olarak cihazın içindeki tüm parçalar çıkartılır ve tüm elektrik akımının kesilmesi sağlanır. Eğer cihaz kurtarılamazsa o zaman telefon farklı bir yol ile bilgisayara bağlanılır ve kurtarma işlemi gerçekleştirilir. Daha sonra tüm parçalar telefona tekrardan lehimlenir. Bu sayede hard brick cihaz kurtarma tamamlanmış olur.

Soft Brick Nedir?

Soft brick ile hard brick oldukça karıştırılan tanımlardır. Soft brick olan bir cihaz açılış esnasında kapanabilir veya kurtarma menüsüne gelebilir. Soft brick olmuş bir cihaz çok daha kolay kurtarılabilir. Ancak yine de işinizi sağlama almak için teknik servise verebilirsiniz.

Soft Brick Cihaz Kurtarma

Soft brick olmuş bir cihazı kurtarmak için ilk olarak bir bilgisayar ve bazı yazılımlar gerekiyor. İlk olarak bilgisayarınıza Odin adındaki bir yazılımı ve cihazınızın orijinal yazılımını yüklüyorsunuz. Daha sonra telefinunuzu USB kablosu ile bilgisayara bağlayıp yeni işletim sistemini yüklüyorsunuz. Ancak yine de teknik bir bilginizin olması lazım. Bu nedenle soft brick cihaz kurtarma işlemlerini yeterince bilgi sahibi değilseniz sizin yapmanızı önermem.

Bu yazımızda hard brick veya soft brick moduna geçen bir cihazı kurtarma yöntemlerinden bahsettik. Yazı ile ilgili fikirlerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski