Modem Lag Sorunu Giderme, Modem İnternet Hızı Nasıl Arttırılır?


 Birçok internet kullanıcısı internet için ödediği ücretin karşılığını tam olarak alamaz. Bunun nedeni internet sağlayıcınız olabileceği gibi sizin yaptığınız bazı hatalar da olabilir. Peki internet hızı nasıl arttırılır?

Modeminizi Dinlendirin

Fansız modemler ısındıklarında modem hız sorunu yaşanabiliyor. Bu nedenle modeminizi ısındığında kapatıp dinlendirmenizde fayda var.

Kablolu Bağlantı Kurun

Neredeyse bütün internet kullanıcıları kablolu bağlantı kullanılmalı mı diye soruyordur. Sorunun cevabı evet. Eğer mümkünse modemizine kablolu olarak bağlanın. Her ne kadar kablolu bağlantı eski gibi görünse de internet hızınızı gözle görülür biçinde arttıracaktır.

Ddns Kullanın

Birçok haber ve blog sitesi dns olarak 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 dns adresini kullanmanızı söyler. Ancak bu o kadar da doğru bir bilgi değil. Eğer ddns yani dinamik dns kullanırsanız bağlantı hızınız çok daha stabil ve hızlı bir hale gelecektir. Peki dinamik dns nedir?

Ddns Nedir?

Ddns özellikle interneti sürekli kesilen internet kullanıcılarının kullanması gereken bir servistir. Bu servis ile bir kullanıcının internet bağlantısı her kesildiğinde modem o kişiyi başka bir ip adresine bağlar. Bu nedenle bağlantı çok daha stabil olur. Ancak nadiren de olsa ping artabilir. Daha sonra ping tekrar düşecektir.

Ddns Nasıl Kullanılır?

Ddns kullanmak için ilk olarak no ip sitesine giriş yapıyoruz. Daha sonra oradan bir kullanıcı adı, şifre ve bir domain belirliyoruz. Bu bilgileri modemdeki dinamik dns etkinleştirme bölümüne giriyoruz ve varsa ddns etkin yazısını işaretleyip oturup aç diyoruz. Artık ddns etkin bir şekilde çalışıyor. Ancak eğer no ip sitesinin paralı sürümüne geçmediyseniz her 30 günde bir siteye giriş yapmanız gerekiyor.

Kablosuz Modunu Yapılandırın

Kablosuz modunu modeminizin arayüzüne girip 802.11 b/g/n olarak değiştirmeniz lazım. Bu işlem ile modeminizin çekim gücü artacaktır.

Bu yazımızda sizlere modem hızlandırma taktileri verdik. Yazımızla ilgili kafanıza takılan şeyleri yorumlar bölümünde sorabilirsiniz. Ayrıca Valorant Vp kazanma yazımıza da bakabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski