Backlink Nedir? Backlink Ne İşe Yarar?


 Günümüzdeki teknojiler sayesinde artık herkes kolay bir şekilde web site açabiliyor. Ancak kolay web site açılabiliyor demek siz hiçbir şey yapmayacaksınız demek değil. Eğer backlink almazsanız siteniz hiçbir zaman gelişemez ve büyümez. Peki backlink neden önemlidir biliyor musunuz?

Backlink Nedir?

Backlink bir sitenin sizin web sitenize veya sizin web sitenizdeki bir içeriğe bağlantı vermesidir. Bu bağlantılar eğer kaliteliyse sitenizin Google'da ki değerini arttırır ve siteniz Google'da daha üst sıralara çıkmanızı sağlar. Pdf backlink, profil backlink, forum backlink gibi çeşitli backlink türleri vardır.

Pdf Backlink Nasıl Alınır?

Pdf backlink almak için ilk olarak Microsoft Word ile sitenizi tanıtan bir yazı yazıyorsunuz. Daha sonra SlideShare gibi bir pdf yükleme sitesine girip yazdığınız yazıyı yüklüyorsunuz.

Profil Backlink Nasıl Alınır?

Profil backlink almak için ilk olarak üyelik sayfası olan bir web siteye gireceksiniz. Daha sonra siteye üye olup biografi kısmına ve web site kısmına web sitenizin linkini yapıştıracaksınız.

Forum Backlink Nasıl Alınır?

Forum backlink almak için Donanım Arşivi Forum ve Tecnopat gibi forum sitelerini kullanmanız gerekiyor. Forumlarda sorulan sorulara web sitenizdeki yazıların linki ile cevap vererek forum backlink alabilirsiniz.

Tanıtım Backlink Nasıl Alınır?

Bu backlink para ile alınabilir. Tanıtım backlink bir web sitesinin sizin web sitenizle ilgili haber yapması ve haberinde sizin sitenize giden bir link vermesidir. Tanıtım backlink için Tanıtım Yazısı sitesine bakabilirsiniz.

Backlink Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Backlink alırken dikkat etmeniz gereken birçok nokta var. Backlinkler sitenizin gelişmesi için gerekli olsa da yanlış backlink almak sitenizi çöp edebilir. Peki backlink alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Çok Fazla Backlink Almayın

Çok fazla backlink almak sitenizi geliştirmekten çok düşürecektir. Google backlinklerin doğal görünmesini ister. Bu nedenle günde en fazla 3 backlink alın.

Backlink Kalitesine Dikkat Edin

Google sitenizin kalitesini Da ve Pa değerlerinize göre belirler. Bu değerleri çok düşük olan web sitelerinden kesinlikle backlink almamalısınız.

Backlink Birinci Önceliğiniz Olmasın

Backlink elbette önemli. Ancak sitenize giren kullanıcıların sitenizi daha sonra tekrar ziyaret etmesi için içerikleriniz de kaliteli olması lazım.

Bot Backlink Almayın

Google uygulama aracılığıyla sahte backlink aldığınızı anlayabilir. Bu da sitenizin değerini azımsanmayacak ölçüde düşürebilir. Bu nedenle kesinlikle bot backlink almayın.

Backlink Saldırısı Nedir?

Backlink saldırısı sitenize zararlı ve spam backlink göndererek sitenizin değerinin düşürülmesidir. Backlink saldırılarından tamamen kurtulamasanız da bu backlinkleri engelleyebilirsiniz.

Birçok web site sahibinin merak ettiği backlink nedir ve backlink nasıl alınır sorularını bu yazımızda yanıtlamış olduk. Görüşlerinizi yorumlar kısmında bildirmeyi unutmayın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski