Oyuncu Ekipmanı Yazan Her Ürün Oyuncular İçin Mi? Ucuz Oyuncu Ekipmanı Alınır Mı?


 İnternette birçok oyuncu ekipmanı ya da gaming ekipmanları adı altında satılan ürün var ve bu ürünlerin birçoğu 200 TL ile 300 TL arasında değişiyor. Ancak bu ürünler gerçekten de gaming ekipman mı? Ve bu ürünlere bu parayı vermeyi değer mi?


Tekli Satılan Ürünler

İlk olarak tek başına satılan ürünlerden bahsedelim. İnternete gaming mouse yazdığımda ve fiyatı en fazla 150 TL olarak ayarladığımda karşıma 89,90 TL'ye satılan bir mouse çıktı. Bu mouse her ne kadar gaming takısı ile satılsa da hiçbir şekilde oyuncu faresi değil. Aşağıya da ürünün görselini ekliyorum. İsterseniz siz de özelliklerine bakabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi bu ürün yaklaşık 90 TL'ye satılıyor ancak siteye girip özelliklerine baktığımızda 1000 DPI değerine sahip bir sensöre sahip olduğu yazıyor. Bu değer ise bir oyuncu için çok düşük bir değer. Yani üründe RGB olması gaming ürün olduğu anlamına gelmiyor.

Set Olarak Satılan Ürünler

Tek olarak satılan ürünler gibi setler de var. Bu ürünler de elbette gaming setler değil. Ancak isimlerinden ve görünüşlerinden dolayı birçoğumuz bu ürünleri oyuncu ürünleri sanabiliyor. Örneğin aşağıda verilen görsel hiçbir şekilde gaming set değil.

Bu görselde verilen ürünlerde RGB olması nedeniyle neredeyse herkes bu ürünleri gaming sanıyor. Ancak bu ürünler gaming ürünler değil. Peki gaming ürünler alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Gaming Ürünler Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Gerçekten oyuncular için olan ürünlerden almak için bazı şeylere dikkat etmelisiniz. Aşağıda nelere dikkat etmeniz gerektiğini maddeler halinde derledik.

Set Olarak Satılan Ürünlerden Kaçının

Yukarıdaki gibi üçlü veya dörtlü setlerden almanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Çünkü bu tür setlerde görseldeki ürünü yollamayabiliyorlar. Ayrıca iade talep ettiğinizde de bir neden belirtip iade talebini kabul etmeyebiliyorlar.

Ürünün Özelliklerini İnceleyin

Kesinlikle alacağınız oyuncu ekipmanının özelliklerine bakmalısınız. Örneğin gaming mouse alacaksanız en az 3600 DPI olmasına dikkat etmelisiniz. Veya oyuncu klavyesi alacaksanız f klavye almamanızı ve mekanik klavye almanızı tavsiye ederim. Her ne kadar birçok oyuncu mekanik klavyelerin daha sesli çalışmasından şikayet etse de mekanik klavyelerin gecikme oranı daha düşüktür.

Ürünün Markasına Dikkat Edin

Asus veya Razer gibi markalar oyuncu ürünleri üretirler. Bu nedenle ürünü satın aldığınız markaya dikkat etmenizi öneririm.

Ürünün İncelemelerini İzleyin

Ürünü almadan önce ürünün inceleme videolarını izlemek bilgi sahibi olmanızı sağlayabilir. Örneğin Donanım Arşivi veya PC Hocası kanalları güvenebileceğiniz bazı kanallardır.

Oyuncu Ekipmanlarını Aldığınız Sitelere Dikkat Edin

Oyuncu ekipmanlarını Trendyol veya Hepsi Burada gibi sitelerden almanızı tavsiye etmem. Çünkü bu sitelerde herkes ürün satabiliyor. Ancak İnce Hesap veya İtopya sitelerinde herkes ürün satamıyor. Bu nedenle gaming ürünleri bu sitelerden almanızı öneririm.

Bu yazımızda sizlere oyuncu ekipmanı alırken nelere dikkat etmeliyiz anlattık. Yazımız ile ilgili görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın. Ayrıca oyun haberleri kategorimize de gidebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski