Apu Sistem Nedir, Apu Sistem Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?


Birçok kişi bilgisayar toplamak istese de ekran kartlarının fiyatları yüzünden ne yazık ki toplayamıyor. Peki ekran kartsız oyuncu sistemi toplanabilir mi? Bu yazımızda sizlere apu sistem almak mantıklı mı ve apu sistem toplarken nelere dikkat edilmeli gibi birçok soruyu cevaplayacağız.

Apu Sistem Nedir?

Apu sistem içerisinde harici bir ekran kartı bulunmayan sistem türüdür. Normal oyuncu bilgisayarlarına göre çok daha ucuzdur.

Apu Sistemi Kimler Seçmeli?

Elbette apu sistem ile oyun oynanabilir olsa da ekran kartlı sistemlere göre daha düşük performans verecektir. Bu nedenle bütçesi kısıtlı veya online tabanlı oyunlar oynayan oyuncuların tercih etmesini öneririz.

Apu Sistem Toplarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Apu sistem alırken kesinlikle dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Eğer bu kurallara uymazsanız oyunlarda alacağınız fps yarıya düşebilir.

Anakartınıza Dikkat Edin

Eğer apu sistem alacaksanız dikkat etmeniz gereken en önemli nokta anakartınızdır. Çünkü bilgisayarın içinde bir ekran kartı olmayacağından görüntü kablosunu anakarta takmanız gerekecek. Eğer monitörünüzdeki giriş anakartta yoksa o zaman başka bir anakart veya başka bir monitör tercih etmelisiniz.

İyi Bir Apu İşlemci Tercih Edin

Apu sistem alacağınız zaman dikkat etmeniz gereken ikinci yer ise işlemci tercihinizdir. Çünkü alacağınız apu işlemci sizin ekran kartı görevinizi görecektir.

Çift Kanal Bellek Kullanın

Apu sistem kuracaksanız o zaman işlemciniz ihtiyacı olan Vram'leri belleklerinizden alacaktır. Bu nedenle çift kanal bellek kullanmanızı öneririm. Eğer çift kanal bellek nedir bilmiyorsanız çift kanal bellek nedir yazımı okuyabilirsiniz.

İşlemciyi Overclock Edin

Eğer anakartınız el veriyorsa işlemcinizi overclock etmenizi öneririm. Çünkü işlemcinizi overclock edi ce aynı zamanda işlemcinizin ekran kartını da overclock etmiş olursunuz. Ancak overclock yapacaksanız soğutmanızın iyi olmasına dikkat edin.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski