Google AdSense Nedir, AdSense Site Onaylatma



Birçok kişinin hayatını web sitelerden elde ettikleri gelir ile devam ettirdiğini söylesem ne düşünürdünüz? Belki birçoğunuz bu söylediğime inanmazdı, belki de bu söylediğim size çok mantıklı geliyor ama nasıl yapacağınızı bilmiyorsunuz. Bende sizlere bu yazımda Google AdSense nedir ve AdSense ile nasıl para kazanılır gibi aklınızdaki soruları cevaplayacağım.

AdSense Nedir?

AdSense Google tarafından yayınlanan bir reklam sistemidir. AdSense sitenizde belirli reklamlar gösterir ve size de bunun karşılığında para öder. Peki AdSense ile gerçekten de yüksek paralar kazanılabilir mi veya AdSense güvenilir mi?

AdSense Gelirleri Ne Kadar?

AdSense gelirleri sitenizin içeriklerine göre değişir. Ancak örnek vermek bir haber sitesi aylık 50,000 görüntülenme alıyorsa o sitenin yıllık geliri yaklaşık 1000 dolar ile 1200 dolar arasında değişmektedir. Ancak bir finans sitesi aylık 50,000 görüntülenmeye yıllık 11,682 dolar ile 15,012 dolar arasında para kazanabilmektedir. Bu nedenle benim net bir rakam söylemem doğru olmaz. Ancak buraya tıklayarak kaç görüntülenmeye ne kadar para kazanabileceğinize bakabilirsiniz.

AdSense Nasıl Onay Alınır?

AdSense gerçekten çok kaliteli bir platform. Bu nedenle her siteyi kabul etmiyor. Peki AdSense onay alma şartları nelerdir?

Kaliteli Bir Tema Kullanın

Eğer temanız kullanıcıların dikkatini çekmiyorsa ve sitenizde gezinmeyi zorlaştırıyorsa o zaman AdSense sizi kabul etmeyecektir. Daha kaliteli bir tema kullanmanızı tavsiye ederim.

Özgün İçerikler Yazın

Özgün içerikler yazmak yerine daha önce yazılmış bir içeriği kopyalayarak veya sadece biraz değiştirerek yazmak AdSense tarafından reddedilmenize sebep olacaktır. Bu sorunu özgün içerikler yazarak çözebilirsiniz.

Önemli Sayfalar Olsun

Her sitede kesinlikle olan sayfalar vardır. Bunlar çerez uyarısı, hakkımda ve gizlilik politikasıdır. Bu sayfalar sizin sitenizde yok ise maalesef siteniz reddedilecektir.

Sitenize Backlink Alın

Bir sitenin Da ve Pa değerleri ne kadar yüksek olursa Google'ın gözünde daha değerlidir. Bu nedenle sitenize backlink almak çok önemlidir.

Hemen Başvurmayın

Siteniz çok yeni ise hemen başvurmayın. Google sizin çabaladığınızı görmek ister. Bu nedenle yeni açılmış bir site ile başvurmanızı önermem.

Resim Kullanın

Eğer yazılarınızda resim kullanmıyorsanız Google sizi reddedebilir. Çünkü resimler makalelerinizi daha kaliteli gösterir. Ancak kullandığınız resimlerin başka makalelerde kullanılmamış olmasına dikkat edin. Eğer başka bir makalede kullanılmış bir görseli kullanırsanız AdSense telif hakkından dolayı kabul etmez. Tüm bu yöntemleri yaparsanız onay almamanız için hiçbir neden yok. Eğer yazım hoşunuza gittiyse yorumlar kısmında fikrinizi belirtebilirsiniz. Ayrıca Stadia kapanıyor mu yazımı okursanız sevinirim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski