Netflix Batıyor Mu, Netflix Abone Kaybediyor!



Dijital içerik platformu Netflix geçtiğimiz aylarda ciddi abone kaybı yaşadı. Bunun sonucunda da işten çıkarmalar ve fiyatlarda artış meydana geldi. Peki Netflix kapanabilir mi ve Netflix önümüzdeki günlerde toparlanabilecek mi? Tabii ki tüm bu soruları cevaplamadan önce Netflix nedir ve ne işe yarar bunlardan bahsedelim.

Netflix Nedir?

Netflix içerisinde film ve dizi gibi içeriklerin bulunduğu bir platform. Ancak televizyonlar gibi ücretsiz değil. Aylık belli bir oranda para ödemeniz gerekiyor. Peki yeni Netflix ücretleri neler?

Yeni Netflix Ücretleri Neler?

Netflix geçtiğimiz günlerde çok büyük bir zam yaptı. Bu zam ile birlikte en ucuz paket olan 1 cihaz ve 480p üyelik 37,99 TL'den 45,99 TL'ye yükseldi. Diğer paketlerde de artış mevcut. Örneğin orta fiyattaki 2 cihaz ve 1080p paketi 57,99 TL'den 69,99 TL'ye yükseldi. En üst düzey olan paket ise 4 cihaz 4k çözünürlüğe sahip ve fiyatı 93.99 TL olarak açıklandı. İlk başta fiyatlar çok yükselmemiş gibi görünse de her ay ödendiği için oldukça yüksek bir fiyat.

Netflix Neden Abone Kaybediyor?

Netflix'in abone kaybetmesinin ilk nedeni Netflix'in rakiplerinin çoğalmış olması. Örneğin önceden Türkiye'de sadece Netflix, Amazon Prime ve Blu TV vardı. Ancak aralarına Exxen ve Disney Plus'ın da eklenmesiyle rekabet oldukça arttı. Exxen şu anda çok kullanılmasa da Disney Plus oldukça tercih edilen bir platform. Bu nedenle kullanıcılar Netflix üyeliğini sonlandırıp Disney Plus üyeliği alıyorlar. Başka bir nedeni ise artık en düşük paketin kullanıcılara çok kötü gelmesi. Sonuçta en düşük paket. Yani çok büyük bir beklentimizin bulunması yanlış olur. Ancak 2022 yılında 480p olması kullanıcıları hiç memnun etmiyor. En büyük nedeni ise fiyatlara yapılan zam. Netflix kullanıcı kaybettiği için fiyatlara zam yaptı ve bunu istemeyen kullanıcılar da üyeliğini sonlandırıp alternatif sistemlere yöneldiler. Peki Netflix batar mı veya toparlanabilir mi?

Netflix Batar Mı?

Netflix son zamanlarda oldukça fazla kullanıcı kaybediyor. Ancak bu batacağı anlamına gelmez. Exxen'i de kullanan çok az kişi var. Ancak Exxen batmadı. Yani Netflix'in kazancı her ne kadar azalsa da batacağını düşünmüyorum.

Netflix Toparlanabilir Mi?

Netflix eğer fiyatları düşürürse ve kullanıcıların diklatini çekecek kalitede bir film veya dizi çıkartabilirse tekrardan abone sayısını arttırabilir. Ancak şunu da söylemek lazım. Netflix ekonomik açıdan zayıflamaya başladı. Yani küçülmeye gidebilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski