Oyun Motoru Nedir, Oyun Motoru Ne İşe Yarar?



Her oyuncu en az 1 kere oyun motoru nedir diye sormuştur. Bunun nedeni her oyun severin kendi oyununu yapmak istemesi ve nasıl yapacağını düşünmesidir. Peki oyun motoru nedir ve oyun motoru ne işe yarar öğrenmek ister misin?

Oyun Motoru Nedir?

Oyun motoru oyun yapmakta kullanılan araçtır. Oyun motoru olmadan oyun yapmak imkansızdır. Bu nedenle her geliştirici oyun motoru kullanır. Tabii ki her oyun motoru ile her oyun yapılamaz. Örneğin sadece 2D destekli bir oyun motoru ile 3D oyun yapmak olanaksızdır. Peki yine de oyun motoru kullanmadan oyun yapmak mümkün mü?

Oyun Motoru Olmadan Oyun Yapılabilir Mi?

Oyun motoru kullanmadan oyun yapmak elbette mümkündür. Python gibi programlarla oyun yapabilirsiniz. Ancak bu programlarla oyun yapmak hem daha zor, hemde daha kalitesiz oyunlardır. Bu nedenle oyun motoru kullanarak oyun yapmak çok daha iyi bir oyun çıkartmanızı sağlar.

En İyi Oyun Motorları

Elbette benim bir oyun motoruna çok iyi deyip, diğer oyun motoruna berbat demem çok saçma olur. Çünkü az önce de dediğim gibi her oyun motoru her oyunda kullanılamaz. Yani diyelim ki siz Rpg oyunu yapacaksınız. O zaman Rpg Maker sizin için en iyi oyun motorudur. Veya 3D aksiyon oyunu yapacaksanız da Unreal Engine en iyi oyun motorudur. Ancak önemli olan husus doğru oyun motorunu seçmektir. Peki en çok kullanılan oyun motorları nedir biliyor musunuz?

En Çok Kullanılan Oyun Motorları

Unreal Engine

Unreal Engine en çok kullanılan oyun motorlarının başında gelir. Çünkü Unreal Engine ile bir yarış oyunu veya bir savaş oyunu yapabilirsiniz. Ayrıca bunu çok az kodlama bilgisi bilerek bile yapabilirsiniz. Şu anda dünya genelinde en çok kullanılan oyun motoru Unreal Engine'dir.

Unity

Unity oyun motoru da Unreal Engine kadar olmasa da çok kullanılan oyun motorlarındandır. Şu anda popüler birçok oyun bu oyun motoru ile yapılmıştır. Örneğin Among Us veya Heartstone gibi oyunlar bu oyun motoru ile yapılmıştır.

Cry Engine

Cry Engine her ne kadar en çok kullanılan oyun motorları listesine giremese de Türk yapımı bir oyun motoru olduğu için listeye almak istedim. Cry Engine yüksek grafikli oyunlar yapmak için kullanılabilecek bir motor. Hatta Crysis bu oyun motoru ile yapılmıştır. İsterseniz Assassin Creed Mirage ile ilgili haberimi okuyabilirsiniz ve yazıma yorum atarak düşüncelerinizi belirtebilirsiniz. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski