Rtx Nedir, Rtx Ne İşe Yarar?



Hiç Rtx adında bir teknoloji duydunuz mu? Bu öyle bir teknoloji ki oyununuzun grafiklerini gerçeğe çok yakın bir hale getiriyor. Peki bu Rtx nedir ve herkes kullanabilir mi?

RTX Nedir?

Rtx açılımı Ray Tracing olan bir teknolojidir. Ray Tracing türkçesi Işın İzleme'dir. Rtx ekran kartınızı kullanarak oyunlarınıza daha gerçekçi bir görünüm vermektedir. Peki Rtx bilgisayarları bozar mı, kimler kullanabilir ve kullanılmalı mı?

Rtx Bilgisayarı Bozar Mı?

Rtx sisteminizin gücünü kullanarak bu işlemi yapmaktadır. Yani Rtx sisteminizi zorlamaktadır. Bu nedenle hemen bozmasa da bilgisayarınızın daha hızlı bozulmasına neden olacaktır.

Rtx Kimler Kullanabilir?

Rtx özelliğini Rtx ekran kartına sahip herkes kullanabilir. Ancak Rtx özelliği olmayan bir ekran kartında maalesef Rtx açılamaz. Peki Rtx açmalı mısınız?

Rtx Açılmalı Mı?

Rtx az önce de dediğim gibi bilgisayarınızı eskitiyor ve bozulmasına neden oluyor. Her ne kadar Nvidia bilgisayarın daha az zorlanması için Dlss özelliğini çıkartmış olsa da ben açmanızı tavsiye etmiyorum.



Rtx Ekran Kartı Alınmalı Mı?

Rtx ekran kartları normal ekran kartlarından çok daha pahalı. Ben bu nedenle Rtx serisinden bir ekran kartı almanızı önermem. Ancak yine de Rtx özelliği olan bir ekran kartı önermemi isterseniz Rtx 3050 veya Rtx 3060 ekran kartı alabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski