Web Site Sağlayıcı Bulun
Şu anda birçok web site sağlayısı mevcut. Bunların bazıları ücretli, bazıları da ücretsiz. Web site sağlayıcılarını internette detaylı olarak araştırabilirsiniz. Ancak ben yine de bazı web site sağlayıcılarından bahsedeyim.
Blogger Web Site Oluşturucu
Blogger herkese bedava web site oluşturma vaad ediyor. Blogger tamamen ücretsiz ve Google tarafından oluşturulmuş bir platform. Yani web siteniz geliştikten sonra AdSense için başvurup reklamlar ile gelir elde edebilirsiniz. Ayrıca benim sitem de Blogger tarafından oluşturuldu. Eğer Blogger hoşunuza gitmediyse diğer web site sağlayıcılarına bakalım.
Wordpress Web Site Oluşturucu
Ben ilk başta Wordpress ile site oluşturmanızı tavsiye etmiyorum. Çünkü Wordpress ile site oluşturursanız birçok eklentiye para ödemeniz gerekir. Bu nedenle başka bir web site sağlayıcı ile site oluşturup para kazanmaya başladıktan sonra Wordpress'e geçmenizi öneririm. Peki web site sağlayıcısını bulduktan sonra ne yapacağız?
Domain Alın
Eğer bütçeniz kısıtlı ise domain alamayabilirsiniz. Ancak bütçeniz 60-70 TL kadar var ise domain almanızı tavsiye ederim. Domain nedir merak edenler için de açıklayayım. Domain sitenizin url adresidir. Örneğin dertlihaber.blogspot.com bir alt domain adresidir. Ancak dertlihaber.com para verilerek alınan bir domain adresidir. Ayrıca bilinenin aksine para verilmeden alınan alan adları AdSense katılmaya engel değildir.
Etkileyici Bir Tema Bulun
Web sitenize giren kullanıcılar sitenizi güzel bulmazsa bir daha sitenize girmez veya daha nadir girer. Bu nedenle web sitenize daha güzel ve etkileyici bir tema kurmak çok daha profesyonel görünmenizi saglayacaktır.
Sitenize Yazılar Yazın
İnsanların sitenize gelmesini istiyorsanız web sitenize yazı yazmalısınız. İlk başta her gün 2 yazı yazmanızı öneririm. İçerik sayınız 20-30'u geçtiğinde daha az yazı yazmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca web sitenizden para kazanmak istiyorsanız yazılarınız özgün olmalı. Yani başka sitelerde olan yazıları yazmamalısınız. Google bunu kolayca fark eder ve reklam vermez.
Sitenizi Kayıt Edin
Eğer yazılarınız Google'da çıksın istiyorsanız Search Console kaydı yapmanız gerekmektedir. Search Console kaydı yaptıktan sonra 2-3 hafta içerisinde yazılarınız Google'da görünmeye başlayacaktır. Peki tüm bunları yaptıktan sonra ne yapmamız gerekiyor?
Hosting Alın
Eğer Wordpress kullanıyorsanız kesinlikle hosting almanızı öneririm. Hosting sayesinde sitenizin hızı artacaktır ve bu sayede Google'da daha ön sıralarda çıkacaksınızdır.
Backlink Alın
Tabii ki backlink almak çok önemli değil gibi görünebilir. Ancak backlink sizin Google'da daha değerli olmanıza ve sitenizin daha sık index almasına yardımcı olacaktır. Hepsi bu kadar. Bu adımları yaparak kaliteli bir web site kurabilirsiniz.