Çift Kanal Bellek Nedir, Neden Çift Kanal Bellek Kullanılmalı?


Neredeyse bilgisayar toplayan herkes çift kanal bellek tanımını duymuştur. Özellikle oyuncular çift kanal bellek kullanmaya dikkat etmektedir. Peki çift kanal bellek nedir ve çift kanal bellek nasıl takılır?

Çift Kanal Bellek Nedir?

Çift kanal bellek masaüstü bilgisayarınızda buluna ramleri anakartındaki doğru slotlara yerleştirerek ramlerden daha yüksek bir performans almaktır.

Çift Kanal Bellek Kullanılmalı Mı?

Çift kanal bellek kullanılmalı mı sorusunun cevabı bütçeden bütçeye değişir. Çünkü çift kanal bellek yapmak daha maaliyetlidir. Çünkü 2 adet belleğe ihtiyacınız vardır. Eğer 2 adet ram alacak bütçeniz var ise çift kanal bellek kullanmanızı öneririm. Özellikle apu sistem toplayacaksanız kesinlikle çift kanal bellek kullanmalısınız.

Çift Kanal Bellek Nasıl Yapılır?

Çift kanal bellek yapmanız için 2 adet belleğe ihtiyacınız vardır. Daha sonra ise anakartınızın kullanma kılavuzundaki gibi belleklerinizi sisteminize takmanız gerekmektedir. Bu işlem her anakartta farklı olduğu için kesin bir bilgi veremeyiz. Ayrıca çift kanal bellek yapmadan önce işlemcinizin sitesinden çift kanal desteği olup olmadığına bakmanızı öneririz. Neredeyse bütün işlemcilerde çift kanal bellek desteği olsa çift kanal desteği olmayan işlemciler de var.

Bu yazımızda sizlere çift kanala bellek nedir ve çift kanal bellek nasıl takılır gibi bilgiler verdik. Eğer aklınıza takılan bir soru var ise yorumlar kısmından yazabilirsiniz. İsterseniz oyun haberleri kategorimize de bakabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski