Virüslü Web Sitesi Nasıl Anlaşılır, Google Virüslü Web Site Raporlama


Son dönemlerde birçok dolandırıcı ve virüslü web sitesi ortaya çıkmaya başladı. Bu nedenle de kullanıcılar virüslü web sitesi raporlama yollarına bakmaya başladı. Peki virüslü web sitesi nasıl raporlanır?

Google Virüslü Web Sitesi Anlama

Google'da son zamanlarda fazlasıyla virüslü web sitesi ortaya çıktı. Bu siteleri anlamak için de bazı yöntemler mevcut. Bu yöntemleri biz sizin için aşağıda derledik.

Sitenin Uzantısına Bakın  

Bir web siteye girmeden önce kesinlikle uzantısına bakın. Eğer cz veya pl gibi güvenilmez bir uzantıya sahip ise kesinlikle o siteye girmemelisiniz.

Sitenin Virüs Testini Yapın

Eğer bir web sitesinin virüslü olduğundan emin değilseniz o zaman web site virüs testi yapmanızı öneririz. Bu test ile bir web sitesinin virüslü olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Sıralama Faktörünü Dikkate Almayın

Öyle virüslü siteler var ki Google'da en üst sıraya bile çıkabiliyorlar. Bu nedenle ilk sayfadaki siteler virüssüzdür diye bir algıya kapılmayın.

Virüslü Web Sitesi Google'a Nasıl Raporlanır?

Eğer zararlı bir web sitesi var ise o siteyi kesinlikle raporlamalısınız. Bunun için ilk olarak Google web site raporlama sayfasına gitmelisiniz. Daha sonra siteyi spam veya virüslü olarak işaretleyip raporlayacaksınız. Hepsi bu kadar.

Bu yazımızda sizlere virüslü web site raporlama hakkında bahsettik. Umarım bu yazı hepinizin işine yarar. Yazımız ile ilgili yorum bırakmayı unutmayın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski