Starlink Nedir: Geleceğin İnternet Teknolojisi


Birçok internet şirketi hiper, fiber ve vdls altyapı kullanıyor. Ancak Starlink bu altyapılardan hiçbirisini kullanmıyor. Ayrıca fiyatı da diğer internet servislerinden daha pahalı. Peki Starlink fiyatı nedir ve Starlink Türkiye'de var mı?

Starlink Nedir?

Starlink, Dünya'nın alçak yörüngesine bırakılan uydulardan oluşan bir internet servisidir.

Starlink Hızı Nasıl?

Starlink uydulardan sağlanan bir internet sistemi olsa da hızı honusunda çok iyi bir rakam söyleyemem. Yapılan testlere göre Starlink hız sonuçları her ülkede farklı. Ancak Starlink hız testi her ülkede 100 Mbps ile 200 Mbps arasında değişiyor.

Starlink Türkiye'de Var Mı?

Starlink 2022 yılında Türkiye'de aktif olacaktı. Ancak Space X tarafından Türkiye'ye geliş tarihi 2023 yılına ertelendi. Yani Starlink Türkiye'de olmasa da yakında gelecektir.

Starlink Neden Geleceğin İnterneti?

Starlink şu anda 100 Mbps ile 200 Mbps arasında internet hızı sunabiliyor. Bazı şirketler 1000 Mbps internet sunmaya başlasa da çok yakında Starlink tüm operatörleri geride bırakabilir. Ayrıca kapsama alanı da her geçen gün daha da büyüyor.

Starlink Fiyatı Nedir?

Yazımızın başında Starlink'in çok daha pahalı bir internet olduğundan bahsetmiştik. Starlink kurulum için 499 dolar, aylık ise 99 dolar istiyor. Peki siz Starlink projesini nasıl buldunuz? Yorumlarda fikrinizi belirtebilirsiniz. Ayrıca wifi şifrenizi değiştirmeyi bilmiyorsanız wifi şifre değiştirme yazımızı da okuyabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski